Miljöcaféprogram

Lämna en kommentar

VAR, NÄR OCH HUR

Miljöcaféerna drivs av den fristående Miljöcafégruppen och många aktiva besökare. Alla miljöintresserade är varmt välkomna – både att delta och att ge förslag – för att fortsätta göra våra träffar till Umeås mest livaktiga miljöarena. Varje café har kulturinslag, och då det är möjligt även bokbord och dylikt. De ger alltid möjlighet till kontakt med intressanta föreläsare, organisationer, nätverk och andra deltagare.

I samband med alla caféer tipsas om andra miljörelevanta aktiviteter som sker i Umeåområdet under den närmaste tiden. Har du något på gång är det bara att höra av sig. Vi sprider även informationen via ett nyhetsbrev som Anders sköter. Vill du ha det ber du bara om att komma med på sändlistan: anders@wangel.se

Hela Miljöcaféprogrammet – både vad som har varit och aktiviteter som kommer framåt i tiden – kan du hitta här bredvid. Vissa av sammankomsterna kommenteras i bloggen och på en Facebooksida som Robert sköter. Vissa av programmen kan också hämtas: Hösten 2012, Våren 2013, Hösten 2013, det särskilda filmprogrammet för 2013 samt vårprogrammet 2014. Övrigt finns här bredvid och nyheter presenteras allteftersom.

Från våren 2016 är dagen om inte annat anges tisdag, medan normaltiden fortsätter att vara 18:30. Vi är tillbaka på Bokcafé Pilgatan, men börjar tills vidare utan det gratisbiljettsystem vi hade där tidigare.

 

Från och med våren 2014 blev det en ny lokal, trots att renoveringen av vad som var tänkt att bli ett Miljörörelsens hus i Umeå fortfarande pågick. Adressen är Kungsgatan 101 och huset som i planeringsskedet kallades Vargen (inte nödvändigtvis för att reta de skjutglada utan för att det är kvarterets beteckning) kom därefter att kallas Hållbarhetscentrum Vargen (men du får förstås kalla det precis vad du vill).

Miljöcaféets valspråk är oförändrat: Kom, inspireras och inspirera!

blå huset

Tiden som inhyrda på Bokcafé Pilgatan var fantastisk, men det var inte helt lätt att få tider där och lokalen blev dessutom oftast alldeles för trång, vilket de flesta besökare kan vittna om. Genom bytet kunde vi också sluta med gratisbiljettsystemet som vi var tvungna att använda oss av (för att besökare skulle slippa stå eller behöva vända hemåt; trycket var helt enkelt för stort på lokalen). Gratis är det fortfarande, men du slipper hämta biljett i förväg. Fika finns till salu, men tills vidare krävs kontanter.

Synpunkter? Skriv!

karl.bonnedahl@gmail.com

Så här kan det se ut under ett av alla planeringsmöten i miljöcafégruppen (från vänster: Johanna, Anders, Annika och Kalle. Linus var på jobbet och Anna var barnledig.

20130214 cafegruppen

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Miljöcaféer

Tillsammans med vännerna Annika, Linus, Anders, Anna, Johanna, Inga, Carl, Robert, Sujy och Susanne - men inte alla samtidigt - arrangerade jag miljöcaféer i Umeå en kväll i månaden 2012 - 2016. Precis som den stora vida världen är Miljöcafévärlden nu mer oviss.

Onsdag 15/3 2017 händer dock detta:
Jordens Sista dygn - Ett öppet samtal efter Profilteaterns föreställning. Föreställningen (på Umestan, Profilteaterns lokal) börjar 19 och samtalet ca 21.

Vad krävs för en realistisk ekonomi?

Systematisk genomgång av ekonomins hållbarhetsproblem och förändringsbehov

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

En annan bok

%d bloggare gillar detta: